Connect with us

Μαγειρική

Πίτσα παζλ με αλλαντικά και λαχανικά          

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 γρ. μαγιά ξερή

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

500 γρ. αλεύρι τύπου «00»

ε.π. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

300 γρ. τοματάκια ψιλοκομμένα κονκασέ

1 χούφτα φύλλα βασιλικού

1 μπάλα μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες

έ.π. ελαιόλαδο

Για τη γαρνιτούρα:

φέτες πεπερόνι

καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες

μαύρες ελιές, σε φέτες

κάππαρη

ψητές πιπεριές Φλωρίνης

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τη μαγιά με 250 ml ζεστό νερό και τη ζάχαρη, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε σε ζεστό μέρος 10′. Ρίχνετε το μισό αλεύρι σε μπολ και προσθέτετε το μείγμα της μαγιάς, ανακατεύοντας. Αφήνετε στην άκρη σε ζεστό μέρος για 10΄ να σχηματιστούν μικρές φουσκάλες. Σε μικρό σκεύος ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε τις τομάτες και σιγοβράζετε να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Ανακατεύετε τον βασιλικό και αλατίζετε. Προσθέτετε στη ζύμη το υπόλοιπο αλεύρι, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλυκού αλάτι και ομογενοποιείτε σε μπάλα. Την πλάθετε για 5΄. Τη μεταφέρετε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Ζυμώνετε για 3΄ σε καθαρή, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια να γίνει μαλακή αλλά όχι ελαστική. Την αφήνετε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί για 10΄, καλυμμένη ελαφρώς με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Ανοίγετε τη ζύμη σε ορθογώνιο ταψί καλύπτοντας τη βάση. Κόβετε μια λεπτή λωρίδα ζύμης από τη μακριά πλευρά και 3 λεπτές λωρίδες ζύμης από τη μικρή πλευρά και τα στριφογυρίζετε σε κορδόνια. Τεντώνετε ξανά τη ζύμη -αν χρειαστεί- για να καλυφθεί πάλι η βάση. Τοποθετείτε τα κορδόνια στη ζύμη και δημιουργείτε ένα πλέγμα από 8 τετράγωνα. Απλώνετε λίγη σάλτσα στα τετράγωνα και μοιράζετε τη μοτσαρέλα. Καλύπτετε τα μισά με πεπερόνι και καυτερή πιπεριά και τα υπόλοιπα με ελιές, κάππαρη και ψητές πιπεριές. Ψήνετε μέχρι η ζύμη να ροδίσει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement